Бъдете смели

Скъпи приятели,

имам удоволствието да Ви представя дебютната ни колекция на Pironetic за дамски спортни и ежедневни дрехи с творческо заглавие “Бъдете смели” и да споделя с Вас някои от арт щрихите в новия ни проект. След дълъг период на усилена работа, скици, дизайн, материи, цветове и много отдаденост, екипът ни има наистина повод да се гордее със срещата, която дадохме на две от големите ми страсти в живота – спорт и мода, обединени от сто-процентовото ни лично отношение и почерк в резултата. Създадена във вълшебството на древния ни и изключително вдъхновяващ исторически град Пловдив, първата колекция вече e готова да ви радва, мотивира и провокира в любовта към спорта, движението и съвременния спортно-елегантен стил.

В основата на дебютната за Pironetic колекция стои моето собствено вдъхновение да създам облекло, което нямам търпение да облека от сутринта, в което се чувствам комфортно и свободно през целия ден. Винаги търся баланса, във всичко, което правя и в спорта и в живота. Желанието ми беше да пренеса тази хармония във всичките аспекти на колекцията от дизайна до модерните високотехнологични материи, цветове, ръчно рисувани принтове и максимално комфортни форми. Линиите са класически, но с интересни и артистични дизайнерски хрумвания, съчетаващи последно поколение технологични материи и традиционен памук, завършени с много внимание към детайлите.

Колекцията е обособена в две основни концепции и цветови линии – в цвят и в черно и бяло (Монохромна линия). Двете й лица ясно показват, че моделите са предназначени, както конкретно за тренировки, така и в елегантна комбинация с дънки и спортни обувки, за настроение за разходка в градски шик или просто в парка или край морето. Монохромната линия е развита като ефектен дизайн в стила на противостоящата цветова класика черно и бяло. В цветната линия се открояват любимите ми пастелни тонове – розова пудра, мента и праскова, които излъчват толкова много женственост и нежност и просто никога не можеш да сбъркаш с тях, независимо от ситуацията. Елегантно допълват изчистения дизайн, към който сме се стремили в моделите. Цветовете мента и праскова носят също асоциация за свежест и хармония, стоят добре с всички тоналности на кожата и открояват оригиналните детайли и свободата, която носят нашите модели и кройки.

 

Всяко едно наименование на моделите, всеки един цвят или детайл е личен и много мил спомен от любимо преживяване на корта, в детството, препратка към аромат или миг от обикновените и простички ежедневни неща, които понякога носят толкова много топлина, красота и вдъхновение за нови предизвикателства. Спортната блуза Sydney Pocket Top носи спомените на любим град, в който спечелих първата си WTA титла. Centre Court линията при клиновете и спортните сутиени е асоциация с неповторимата атмосфера и класа на централния корт на Уимбълдън, а цялата линия в розова пудра е посветена на най-скъпите пролетни мигове в Пловдив, сред аромата на прекрасните розови божури в градината на майка ми.

С емблематичния и оригинален авторски брандиран принт в Монохромната линия, създаден специално от нашите дизайнери, представихме и един по-абстрактен почерк в изписването на новия бранд. Артистични и смели, такива са членовете на нашия екип. Не случайно посветихме и една от тениските на призива за смелост и дързост на модерната жена Be(e) Brave (от английското бъдете смели), защото в един момент, всичко, което те дели от целта е само малка доза смелост. Посланието звучи в атлетичния дух и апелира към съвременните жени да не се страхуват да бъдат себе си, да направят дръзка крачка, дори да сбъркат, да не спират, а да продължат с поглед напред.

Добре дошли в света на дрехите Pironetic, създадени в Пловдив с много любов! Пожелавам Ви много радост и вдъхновение от спорта и движението с нашия нов бранд!

Бъдете смели!

Цвети Пиронкова

ТАГОВЕ: