За Нас

Основана през 2016 година в сърцето на Пловдив, Pironetic e марка за стилни и модерни спортни и ежедневни дрехи.

Предизвикателствата на интензивното ежедневието пред съвременната жена я карат непрекъснато да търси баланса между работа, семейство, социален живот, спорт и още куп други ангажименти, като същевременно тя винаги се старае да изглежда добре, да е модерна и различна. Мисията на Pironetic е именно в създването на облекло, което да е комфортно за движение, открояващо се с ефектен и различен спортно-елегантен дизайн.

Автори на марката Pironetic са тенисистката Цветана Пиронкова и Михаил Мирчев.

Основателите на Pironetic

Цветана Пиронкова – Творчески директор на Pironetic

Цветана Пиронкова (Цвети) е най-успешната Българска тенисистка в историята на родния спорт през последните 10 години, като през 2010 година става и първата ни ракета достигнала до полуфинал на Уимбълдън. През 2014 година в Сидни, Австралия, печели и първата си титла от престижния ранг на Световната женска тенис асоциация (WTA).

Записвала е зрелищни победи и над много от най-добрите в този спорт- Ана Иванович, Винъс Уилямс, Виктория Азаренка,Елена Дементиева, Надя Петрова, Ли На, Анджелик Кербер, Петра Квитова и др. От 4-годишна е на тенис корта, а 10 години по-късно, на 14-годишна възраст вече става професионалист. От тогава не е спирала по няколко пъти в годината да кръстосва целия свят в преследване на мечтаните постижения. Благодарение на професионалния спорт, Цвети опознава както различните страни и култури по света, така и себе си. Страстна почитателка е на модата и изкуството във всичките им проявления. Обича да посещава нови места, музеи и галерии, както и да открива нови модни и спортни марки.

Трите думи, с които Цвети описва себе си и записва в посланието на новата марка Pironetic са отговорна, своенравна, смела.

Също както и в тениса, така и в бизнеса, Цвети влага цялото си сърце, твори с лекота и удоволствие от добре свършената работа, за да се роди красивата емоция от новата марка Pironetic.

Михаил Мирчев – Изпълнителен Директор на Pironetic

Докато зад творческата и емоционална линия на бранда стои Цвети, Михаил внася в разработването на бранда Pironetic своя бизнес нюх и предприемачески опит, комбинирани с балансирания усет за стил и перфекционизъм.

За Михаил спортът е неизменна част от целия му живот и ежедневнието. Занимава се с професионален футбол до 21-годишна възраст, когато тежка травма го изважда от терена, но остава завинаги благодарен на професионалния спорт, от който се научава на трудолюбие, дисциплина и постоянство, които неминуемо му помагат във всяка една сфера на живота.

Себе си Михаил описва с трите думи доброта, усет и амбиция. Винаги е екипиран на терен и с трите, съчетани в елегантен стил, независимо от повода. Това е и неговият личен почерк в новия бранд.

Движение и стилна визия – перфектното съчетание

Цвети има идея за собствена марка още в началото на спортната си кариера. Красивите тенис роклички, белите, елегантни екипи на Уимбълдън, наситените цветове на кортовете са само част от нещата, които разпалват въображението й. “За мен спортният екип, не е просто удобна дреха, която използваш по време на тренировката си. Изпитвам голямо удоволствие, когато си избирам нов екип. Подходящите дизайн, цвят, материя и дори послание върху тениската, ми дават настроение и дори мотивация за тренировките и мачовете”, споделя Цвети.

"Спортните екипи са повече от просто удобни дрехи, които да се използват за тренировки за мен. Когато избирам новата си екипировка, наистина се радвам и гледам във всеки детайл. Избирането на правилния дизайн, цвят, тъкани и дори лозунги, отпечатани на тениската, означават много за намирането на правилното настроение и дори мотивацията за практикуване и игра", споделя Цвети.

За Михаил е важно екипът му винаги да е съчетан перфектно. “Аз съм малко педантичен в тази насока. Когато се занимавах професионално с футбол, държах екипът ми винаги да е чист и перфектно изгладен, а бутонките да си пасват цветово с него. Не позволявах на никого да пипа спортния ми сак и сам подреждах всичко в него. Беше нещо като ритуал, който ми помагаше да се настроя за мач. И до днес държа много на детайлите, и не само по отношение на визията си.”

Любовта към спорта и движението става повод Цвети и Михаил да решат и да поемат една нова и смела инициатива – създванате на собствения спортен бранд Pironetic.

Pironetic стартира с дамска колекция, която носи стилни и изчистени линии, наситени с оригинални акценти и детайли, които я отличават и носят почерка на таланта и креативната мисъл на създателите й. Марката е отражение и на характера и ценностите, в които вярват авторите й – тя е амбициозна, смела и отговорна в посланието си.

Pironetic е…

Изборът на име за бранда доста затруднява създателите му. Много дълго време търсят нещо наистина автентично, звучно, което да предаде по най-добрия начин тяхното послание.

Цвети се сеща за различните имена, с които са я кръщавали фенове и приятели с течение на годините – Пиронче, Пирондели, Пиронисимо (асоциация с Брависимо), Пиронета (асоциация с Пиронкова и ракета). “Винаги са ми казвали, че едни от най-добрите ми качества на корта са движението и издържливоста ми , с други думи атлетичнноста ми.

Pironkova + energetic + athletic” записва Цвети на един лист и така съвсем спонтанно казва “Pironetic”!

За Михаил изборът на име свързано с Цвети е повече от логичен – “Тя е известен спортист, ролеви модел за много млади хора, а и една млада жена, с много естествен и непринуден стил.”

Любимият Пловдив…

И не на последно място, марката Pironetic носи любовта на двамата към град Пловдив. Не случайно избират именно тук да развият бизнеса си. С гордост заявяват, че домът на марката е в сърцето на България и люлка на Тракийската цивилизация, градът, в който те и до ден днешен нямат търпение да се зъвърнат след всяко пътуване.

Използваме бисквитки, за да осигурим по-добро преживяване в нашия електронен магазин. За да разберете повече за това как управляваме вашите данни, то се запознайте с нашата Потикика за бисквитки.

Pre-loader